news and gigs

HOME >> 

News and Gigs

New Places Orchestra gör kosmiska konserter med Ebbot i Stockholm, Göteborg, Vallentuna och Helsingborg.


Ebbot Lundberg följer upp sin uppmärksammade medverkan i "Så mycket bättre" med exklusiva spelningar i Stockholm och Göteborg i vår. Med sig har han det 20 man starka storbandet New Places Orchestra.

Under hösten har Ebbot Lundberg synts i jubileumsupplagan av TV4s "Så Mycket Bättre". Under programmets tre sista avsnitt intog han en central position i sällskapet som bara han kan. När man medverkat i ett så brett och folkligt sammanhang är det självklart att ge sig ut på turné med sina hits. Men Ebbot Lundberg är inte den som alltid gör det självklara direkt.

Istället för att följa mallen och ge sig ut med ett rockband som river av låtarna rakt upp och ner kommer Ebbot att göra fyra exklusiva konserter, två i Stockholm och två i Göteborg, tillsammans med det 20 man starka storbandet The New Places Orchestra., kommer de tillsammans ta oss med på en kosmisk jazzig resa genom hans karriär.

New Places Orchestra leds av Håkan Broström, flitigt engagerad solist, arrangör och kompositör som tidigare samarbetet med musiker som Esbjörn Svensson, Bobo Stenson, Viktoria Tolstoy och Rigmor Gustafsson.

Ebbot Lundberg behöver knappast någon närmare presentation. Med en stor röst, karisma, humor och ett särpräglat uttryck hör han till landets absolut främsta artister. Genom Union Carbide Productions och The Soundtrack Of Our Lives nådde han ut i världen och när han 2013 och 2019 deltog i TV4s "Så mycket bättre" blev han direkt folkkär. Hans tolkningar av de andra artisternas låtar visade upp en bredd i hans uttryck och förmågan att omvandla vad som helst genom ett unikt artistiskt filter.

Nu är det alltså dags för Ebbot att tolka sig själv i en helt annan musikalisk skrud än vi är vana vid. I hans musikaliska universum samsas kosmiskt psykedeliska utsvävningar med en högst jordnära fysisk attack. Något som kommer framträda mer än någonsin under kvällarna tillsammans med New Places Orchestra..

16  Februari         Vallentuna,  Vallentuna Teater

23 November      Stockholm, Södra Teatern

24 November      Stockholm, Södra Teatern

25 November       TBA

26 November      Jönköping, Jömköpings Teater

27 November      Göteborg,  Stora Teatern

28 November      Göteborg,  Stora Teatern

29 November       Helsingborg, Tivoli

Dubbelklicka här för att lägga till din egen text.

New Places Orchestra med Viktoria Tolstoy    26 Sptember 2020, Konserthuset, Kristianstad 

New Places Orchestra, Anna Sahlene


Teater Lederman, Stockholm   12 november